Пламен Камбуров е новият-стар републикански шампион в дисциплината "Затворен маршрут" в клас "Макси". 

В един от най-драматичните финали на шампионата в последните години титлата трябваше да бъде разиграна не само в последния кръг, но дори в последния манш на надпреварата "Писта Диамо", която се проведе на писта "Дракон".

В първия манш от състезанието тръгналият от първа позиция Константин Маршавелов пое контрола още от първите метри. Зад него Камбуров опита да изпревари Илия Царски в средата на първата обиколка, но допусна грешка и изгуби шанс за нещо повече от третото място. Самият Царски направи всичко възможно да настигне и атакува Маршавелов, но това така и не се случи до карирания флаг.

Така преди втория манш в класа разликата между първия в генералното класиране Камбуров и третият Царски бе от нищожните 5.5 точки, което означаваше, че победителят от второто състезание ще грабне и титлата. При неговия старт Царски потегли по-добре и пое лидерството, а Константин Маршавелов допусна да бъде изпреварен и от Камбуров. В средата на дистанцията пилотът на "Вромос" атакува първата позиция, оставяйки панагюреца без възможност да си върне първото водачеството. Минути по-късно Камбуров пресече пръв финалната линия и си осигури титлата за 2016 година.

След края на състезанието бяха подадени няколко контестации, но след проверка на техническото състояние на автомобилите и на използваното гориво комисарите не уважиха нито една от тях.

В останалите два класа шампионите бяха ясни още след състезанието в Бургас. Най-младият шампион на писта - 16-годишният Иван Влъчков спечели и двата манша серия "Туринг" и завърши изключително успешния си първи сезон с двойна победа. В серия "Спорт" първенецът в генералното класиране Ерменко Ерменков също спечели и двата манша.