Иван Влъчков (Хонда Сивик / 2000 куб. см / клас Туринг) спечели титлата в серия Туринг на националния шампионат на затворен маршрут. 

Той водеше във временното класиране, а на писта Дракон, в последния кръг от календара за 2016 г., победи и в двете надпревари. Пилотът постигна този
успех в дебютната си година в автомобилния спорт.

Състезателният уикенд на писта Дракон, част от календара на националния шампионат на затворен маршрут, стартира с тренировки за място в събота (12 ноември 2016 г.). 
Влъчков даде най-добър резултат и в двете сесии и спечели правото да потегли от първа позиция в състезанието. В неделя (13 ноември 2016 г.) програмата включваше два старта в сериите Туринг, където този сезон се състезава Влъчков. Първата надпревара завърши с пълен успех за пилота. Той водеше от старта до финала.

Във второто състезание ситуацията се разви по идентичен начин. Влъчков отново стартира от първа позиция и бе лидер от началото до края на надпреварата.

В резултат от успехите, постигнати в дебютния си сезон, пилотът спечели титлата в серия Туринг, част от националния шампионат на затворен маршрут 2016.

"Много съм радостен. Това е моят дебютен сезон в автомобилния спорт. Кариерата ми започна с картинг, когато бях 9-годишен. През 2016 г. преминах в националния шампионат на затворен маршрут. Успях да натрупам ценен опит през изминалия сезон. Доволен съм, че всичко приключи успешно и спечелих титлата. Благодаря на семейството и отбора си, които ме подкрепят", коментира след успеха Влъчков.