Завършиха квалификациите и първите маншове в класовете МХ и МХ S от програмата на 3-ия кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос в Кортен (Община Нова Загора). 

Отлично подготвеното чисто ново трасе и прилежащите съоръжения веднага направиха повече от приятно впечатление на мотоциклетната публика и състезателите, като цялостната визия е дело на домакините от СК Киппен МХ рейсинг тим. 
Организаторите заслужават повече от положителна оценка за извършената работа, която многократно беше споделяна от всички, които бяха на трасето в съботния ден.

С най-бързи времена от квалификациите завършиха: 

МХ 50 сс – Никола Мутафчиев ( КТМ, СК Панчо рейсинг тим) – 1:19.649 минути (най-малките състезатели караха по съкратена част от трасето съобразена с техните години и възможности)

МХ 65 сс - Венцислав Тошев ( СК Мото спорт Варна, КТМ) – 1:53.960 минути.

МХ 85 сс - Християн Георгиев ( СК Мото спорт Варна, КТМ) - 1:44.915 минути

МХ 2 – Жулиан Георгиев ( СК Киппен МХ Рейсинг тим, Кавазаки) – 1:36.643 минути

МХ 1 – Майкъл Иванов ( МСК НСА Моторспорт, КТМ) – 1:37.536 минути

В клас МХ победата в първия манш спечели Григор Царев ( Джи Ар Си Моторспорт 2020, КТМ), който финишира с аванс от близо минута пред Юлиан Райчев ( СК Панчо рейсинг тим, Кавазаки) и третия Людмил Александров ( МСК М6 Ямаха Рейсинг тим, Ямаха). 

Още един състезателен манш видя публиката в клас МХ S (пилоти навършили 45 годишна възраст). Той беше спечелен от Васил Стоянов ( СК Киппен МХ Рейсинг тим, Хонда), който успя да изпревари в края на последната обиколка лидера на колоната от старта Калчо Димов ( МСК Диана Рейсинг, Кавазаки). На третата позиция завърши Николай Манчев ( СМК Пловдив мотор спорт, Ямаха).

97 пилоти от клубове от цялата страна вземат участие в поредния кръг от календара по мотокрос, който се провежда в Кортен. Утре (неделя) от 10:30 часа е официалното откриване на Гран При Киппен 2020, а след него са всички състезателни маншове.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.