Американецът Остин Дилън спечели 60-ото издание на най-популярното автомобилно състезание от сериите НАСКАР "Дейтона 500", като измина разстоянието от 500 мили за точно 3 часа, 37 минути и 4 секунди.

Надпреварата бе изпълнена със серия от катастрофи, а самият Дилън стигна до победата в самия край на надпреварата, като изпревари с едва 0.260 секунди втория Ди Джей Уолъс и с 0.262 секунди третия Дени Хамлин.

Дилън стартира от 14 позиция, но с отлично каране стигна до успеха, като успя да се предпази от две много сериозни катастрофи, които белязаха надпреварата.

Първата от тях се случи в 59-ата обиколка, когато цели девет състезатели приключиха участието си, в това число и седемкратният победител Джими Джонсън.
Вторият сериозен инцидент бе във 102-рата обиколка, когато още петима състезатели преустановиха участието си. 

Сред тях бе и Даника Патрик, за която това бе предпоследно участие в НАСКАР надпреварите и последно в Дейтона Бийч. 35-годишната икона на автомибилния спорт в САЩ планира да стартира в състезанието "Индианаполис 500" през май, след което спира със състезателната си дейност.

Дилън посвети успеха си в състезанието на Дейл Ърнхард, който загина в автомобилна катастрофа на "Дайтона" преди точно 17 години на 18 февруари 2001 година. И Дилън, и Ърнхард се състезават за отбора на дядото на Дилън - Ричард Чайлдрес./БТА