Със своите офроуд традиции, датиращи от почти 70 години назад във времето, емблематичният Land Cruiser на Toyota остава уникален в своя пазарен сегмент заради своята способност да съчетава изключителното качество, издръжливост и надеждност с безупречно поведение и проходимост извън пътя. Същевременно с все по-високи нива по отношение на лукс, комфорт на пътниците и усещането за притежание на престижен автомобил. 
 
Предлаганият в над 190 страни по света (повече от всички други съществуващи модели на Toyota) Land Cruiser се отличава с ненадминати офроуд способности, спечелили му непоклатимото реноме на един от най-здравите и надеждни 4х4 модели и издигнали го до позицията на лидер в продажбите в този пазарен сегмент в много европейски страни. 
 
Обновеният Land Cruiser от моделна година 2020 дава още солидни аргументи в подкрепа на този имидж със своя по-мощен 2.8-литров дизелов двигател, внедряването на технологията Stop & Start и важни допълнения като мултимедийната система, пакет технологии за активна безопасност Toyota Safety Sense и включването в оборудването на специалния пакет Black Edition с индивидуални стилистични елементи. 
 
Доказалият своите качества 2.8-литров, четирицилиндров дизелов двигател с DOHC система за газоразпределение с 16 клапана и директно впръскване на гориво common rail се отличава с увеличение както на мощността, така и на въртящия момент. Максималната мощност е нараснала с 27 к.с./20 кВт до 204 к.с./150 кВт в диапазона 3000-3400 об./мин, а максималният въртящ момент бележи ръст с 50 Нм, достигайки 500 Нм при 1600-2800 об./мин. 
 
В комбинация с 6-степенната автоматична трансмисия, това увеличение на ключовите показатели осигурява на Land Cruiser максимална скорост от 175 км/ч и намалява времето за ускорение от 0 до 100 км/ч до 9.9 секунди – по-добро постижение с 3.0 секунди спрямо предходния модел. 
 
От друга страна, внедряването на технологията Stop & Start на Toyota е довело както до снижаване на средния разход на гориво, така и на CO2 емисиите - с 0.7 л/100 км до 7.0 л/100 км по отношение на първото и съответно с 18 г/км до 192 г/км при второто. 
 
Нивата на оборудването на модела също отбелязват значителен напредък с внедряването на модернизираната мултимедийна система. Освен с по-бърз софтуер, ускорена реакция на сензорния екран с мултитъч функция и възможност за индивидуална конфигурация на началното меню, новата система предлага както Apple CarPlay®, така и Android Auto™ свързаност. 
 
Системата предлага удобна възможност за търсене в едно поле („one-box”), 3-годишен абонамент за онлайн обновяване на картовата информация и множество свързани услуги,  включващи актуални онлайн данни за пътнотранспортната обстановка в реално време, онлайн търсачка на Google и допълнителна информация за наличие на камери за контрол на скоростта по маршрута, свободни места за паркиране, цени на горивата и метеорологична прогноза за времето (някои от функциите изискват Интернет връзка).
 
Land Cruiser вече разполага и с второто поколение технологии за активна безопасност Toyota Safety Sense. Гамата от функции е разширена и вече включва превантивна система за предотврятаване на сблъсък Pre-collision Safety System (PCS) с функция за разпознаване на пешеходци на платното през нощта и на велосипедисти през деня и интелигентен адаптивен круз контрол Intelligent Adaptive Cruise Control (АСС). 
 
В допълнение към тези значителни технологични нововъведения, Land Cruiser предлага на клиентите повече стил и още престиж с добавянето на специален пакет оборудване Black Edition в гамата на модела. 
 
Външните елементи на новия пакет допълнително оборудване Black Edition включват за първи път в моделната гама на Land Cruiser изпълнена в изцяло тъмен хром предна решетка и лайстни в задната част; черни рамки за фаровете за мъгла, черни корпуси на страничните огледала, черни лайстни на вратите и прозрачни стъкла на задните светлини. Вътрешното обзавеждане се отличава с изискано индивидуално изпълнение в черно на централна конзола и специално оформление на централния тунел в същия стил. 
 
Никой друг SUV модел на пазара не може да предложи уникалната комбинация от офроуд възможности и динамика на пътя, които демонстрира Land Cruiser от моделна година 2020. Повече от когато и да било преди мощното присъствие на пътя, подобрените динамични характеристики и по-високото ниво на технологичното оборудване го отличават като първокласен 4х4 с перфектно съчетание от възможности в пресечен терен, комфорт и изискан стил. 
 
Независимо докъде желаете да стигнете, Land Cruiser може да ви отведе дотам. И да ви върне обратно.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.