Новата А-класа на Мерцедес е повече от невероятен автомобил. Предлаганите удобства на водача, както и на пътниците правят шофирането изключително лесно, а комфортът на пътниците е на преден план.

Автомобилът притежава всички необходими качества и системи, за да се превърне във вашия верен помощник в ежедневието Ви.

Ето и какви плюсове предлага новата А-класа:

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) - не Ви отнема шофирането, а го прави възможно най-приятно. Благодарение на изкуствения интелект системата може да бъде обучена и с времето се адаптира все по-добре към водача. С интелигентната система за гласово управление LINGUATRONIC можете да разговаряте почти толкова естествено, както с добър приятел.

Управлението се контролира с лост на волана, а безопасността е на преден план и впечатлява. 

Мерцедес А класа

Колата предлага:

Мерцедес А класа

- Активен асистент за задържане на автомобила в пътната лента - Ако неволно преминете през прекъсната или непрекъсната линия, системата Ви предупреждава чрез вибриране на волана. При непрекъсната линия или когато пътната лента зад една прекъсната линия бъде разпозната като заета, асистентът може да се намеси допълнително чрез едностранно задействане на спирачката.

Тази корекция на курса може да предотврати пътни произшествия. В случай, че Вие самите завъртите активно волана, задействате спирачките или ускорите, няма намеса от страна на системата. Вие като водач винаги имате контрол над Вашия автомобил.

- Активен спирачен асистент - Активният спирачен асистент е постоянно внимателен за Вас и може да помогне да избегнете тежки пътни произшествия въз основа на твърде малка дистанция или невнимание. Системата предупреждава оптично и акустично за непосредствена опасност. Ако след това задействате спирачките прекалено слабо, той Ви предлага помощ при спиране в съответствие със ситуацията.

Aко Вие не реагирате, активният спирачен асистент се задейства и се опитва да понижи с автономното задействане на спирачката толкова много енергия, колкото е възможно. Това може да предотврати пътни произшествия, съответно да намали тежестта им. Също и при неподвижни автомобили и преминаващи пешеходци системата може да задейства спирачките до скорост от около 60 км/ч. В зависимост от ситуацията това предотвратява сблъсъци дори до скорост от 50 км/ч.

- Асистент за сляпа зона - Асистентът за сляпа зона запазва общия поглед при смяна на пътната лента и може да разпознае обекти в сляпата зона на автомобила. Това може да предотврати сблъсъци по многолентовите градски пътища или по автомагистралата. 

Мерцедес А класа

Източниците на опасност в трафика вече са видими - два радарни датчика следят зоната на така наречената сляпа зона. Ако системата регистрира друг участник в пътното движение в тази зона, в съответното външно огледало започва да свети червен триъгълник. Ако не забележите това указание и задействате мигача: предупредителната лампа започва да мига и допълнително се извършва акустично предупреждение.

- Асистент за разпознаване на пътни знаци - Камерата и навигационните данни винаги следят позволената скорост – така можете да се ориентирате в пътната обстановка и да следите по-лесно пътните знаци. Системата показва постоянно, а това намалява риска от превишение на скоростта. Това е не само комфортно, но и повишава безопасността при ежедневното движение по пътищата.

- Активен асистент за дистанция DISTRONIC - системата помага изключително много на водача, особено при образуване на колони и задръствания. Активният асистент за дистанция DISTRONIC Ви облекчава значително и автоматично регулира дистанцията спрямо движещия се отпред автомобил

- Радарен датчик в радиаторната решетка следи зоната пред автомобила

Функции: регулира предварително зададената от водача дистанция спрямо движещи се автомобили и автомобили в спряло състояние: между 0 -200 км/ч. Оптично и акустично предупреждение, когато самият водач трябва да се намеси. 

Дизайнът на автомобила е уникален със своя динамичен силует и неповторима елегантност. Таванът на W177 е високо и позволява и на по-високите шофьори да се чувстват удобно зад волана, а багажникът със своите резмери от 370 до 1200 литра стига за куфарите на поне двама човека или няколко раници подредени удобно.

Окачването е повече от приятно, возията е доста мека и шофьорът може само да се наслаждава на управлението на автомобила, особено на дълъг път, то не се усеща. 

А-класата притежава уникално пътно поведение и е особено добър автомобил, който ще ви накара да се усмихнете при шофирането му.