Автомобилът, който определя тенденциите в SUV сегмента беше представен на клиенти в шоурума на Mercedes-Benz в София. 

На специално изградено трасе, клиентите имаха възможност да изпитат качествата на автомобила на различен терен – пясък, дървени стърготини и камъни. На представянето присъстваха над 150 гости, които успяха да се запознаят отблизо с новия флагман на Mercedes-Benz и да се убедят в предимствата на иновативния SUV. 

Наследникът на легендарния ML е блестящ пример за автомобил от последно поколение - не само изключително динамичен и комфортен на пътя, но и абсолютно уверен във всяко офроуд приключение. Moделът съчетава иновативни технологии и асистиращи системи, с които затвърждава подписа си "Силата да си лидер".

Чрез революционната инфотейнмънт система MBUX за първи път новия GLE предоставя пълен достъп до всяка необходима информация, а асистиращите системи предлагат комфорт и безопасност, в съответствие с конкретната пътна обстановка.

Mercedes-Benz GLE

източник: Силвър Стар

Системата за активно окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, захранвана от 48-волтова инсталация се прави за първи път в света. При системите за улесняване на шофирането също е направена стъпка напред с новата Active Stop-and-Go Assist.

С функция за наклоняване в завои и разпознаване на пътното платно, в съчетание с първата в света система за активно окачване E-Active Body Control, флагманът в премиум SUV сегмента осигурява изключително изживяване при шофиране.

Ключов акцент за просторния и удобен модерен GLE е третия ред седалки, който предоставя възможност на до 7 пътника да пътуват спокойно и сигурно. Системата ENERGIZING control обединява няколко различни системи за комфорт в автомобила и използва музика и светлина, за да създава настроение и предлага различни режими за масаж в рамките на широка гама от програми, целящи да накарат водача и пътниците да се чувстват по-добре. 

В България новият GLE се предлага на цени от 121 000 лв с ДДС, по-богато базово оборудване и във вариант с 6+1 места. Допълнителното стандартно оборудване за българския пазар включва PARKTRONIC, велурени стелки, 10.25 инча мултимедиен екран и отопляеми предни седалки.

Почитателите на модела ще могат да тестват възможностите на автомобила във всички локации на Силвър Стар в България.