Никола Цолов спечели второто състезание от петия кръг на испанската Формула 4. През вчерашния ден българския пилот завърши втори в първия старт на пистата „Моторланд Арагон“, въпреки че стартира от първото място на решетката. Квалификацията вчера, която Цолов спечели, му даде шанс и днес да стартира от първата позиция.

Той стартира много добре и не остави никакъв шанс на съотборника си Хю Бартър, който е и пряк негов конкурент за първото място и който спечели съботния старт.

Цолов достигна до комфортна разлика от секунда преднина и задържа до появата на сейфти карт. Имаше и кола за сигурност, която забави състезанието доста. Когато то бе подновено обаче, българинът потегли по отличен начин и задържа първата си позиция.

В предпоследната обиколка Никола Цолов направи и най-бързата обиколка, която допреди това бе на сметката на именно на Бартър.

През днешния ден се проведе и още една квалификация, която да определи стартовата решетка за третия и последен старт за този уикенд на "Арагон", в нея Никола остана на второ място и ще стартира зад Хю Бартър, като разликата между двамата беше 0.008 секунди.