За щастие положителни новини идват от Макао след ужасяващата катастрофа, която претърпя германката София Фльорш по време на последния кръг от сезона във Формула 3.

17-годишното момиче от Мюнхен излетя от тясната писта в най-бързия ѝ участък, в който скоростта достига до 280 км/ч, и се заби страховито в подиум, предназначен за телевизионните камери. Секунди по-рано нейната измерена скорост е била 276,2 км/ч.

Ситуацията изглеждаше много тежка, но за щастие талантливата състезателка се е отървала леко.

Още на момента стана ясно, че опасност за живота ѝ няма, а малко след това стана ясно, че тя има фрактура на гръбначния стълб. Баща ѝ обаче уточни, че Фльорш няма двигателни затруднения и може да движи всяка част от тялото си. Тя все пак ще премине през операция още днес.

Самата тя използва профила си в Twitter, за да успокои последователите си. "Само исках да ви кажа, че съм добре, но утре сутрин ще бъда оперирана. Благодаря на всички, които се грижат за мен. Благодаря ви за съобщенията на подкрепа."

"Трябва да благодарим на ангелите, които днес бяха при нея и за фантастичната сила на нашия болид", сподели шефът на отбора на Фльорш Фриц ван Амерсфоорт.

Добро е състоянието и на останалите четирима пострадали - един пилот, двама фотографи и един стюард на пистата. Един от тях има разкъсване на черния дроб, друг фрактура на горната челюст и трети сътресение на мозъка.