Да се състезаваш 800 км и да спечелиш за 25 см. Рядкото постижение стана факт по време на едно от най-големите автомобилни състезания в САЩ – „Дейтона 500”.

След часове надпревара с много високи скорости – над 320 км/ч, в крайна сметка победителят Дени Хамлин беше обявен след фото финиш. Пилотът спечели с по-малко от 1 стотна от секундата, като постижението е без аналог в 60-годишната история на състезанието.

Буквално до последните метри Хамлин водеше битка с Мартин Лий Трюикс-младши, който водеще убедително при навлизането в последната обиколка. Трюикс водеше убедително, а опитът на Хамлин да мине близо до стената, всъщност му костваше загуба на позиции и той се смъкна до четвърто място. В този момент обаче Кевин Харвик се приближи зад бъдещия победител и го побутна с бронята си, а това помогна на Хамлин да тръгне за своята феноменална атака.

Хамлин отново се изнесе към стената, Мат Кенсет опита да го запуши, а в този момент роденият в Тампа състезател се мушна отвътре. Кенсет го закачи странично и загуби контрол, което остави дуела изцяло между Хамлин и Трюикс. Двамата буквално финишираха залепени един до друг, като чак на фотофиниша се вид минималното предмиство в полза на 35-годишния Хамлин.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS