Българският пилот Никола Цолов завърши втори в първото си състезание в шампионата по автомобилизъм "Еврокупа-3", като той дебютира за GRS в петия кръг от сезона на пистата Херес в Испания. Цолов спечели първата квалификация и днес стартира първи, но загуби лидерството на влизането в първия завой, като в първата обиколка потъна до 4-ото място.

След това обаче българският талант започна да притиска лидерите, придвижи се на 3-ата позиция, след като лидерът в класирането след първите четири кръга Мейсън излетя от трасето в 4 обиколка. В следващите няколко обиколки Цолов преследваше втория Хавиер Сагрера, като испанецът позволи на лидера Франческо Браски да се откъсне напред. Никола беше наказан с 1 секунда допълнително време заради неспазване ограниченията на трасето.

В 15-ата обиколка Никола Цолов излезе втори, най-вече благодарение на факта, че Сагрера допусна грешка и се върна в състезанието на третото място. Оттук до финала българското момче се откъсна на над 3 секунди пред Сагрера и до финала се доближи на 2,9 от Браски, който спечели.

Цолов взе 21 точки днес, които го наредиха на 10-о място в общото класиране. Добрите моменти днес бяха както спечелената от него квалификацията, втората позиция, а и в допълнение записа най-бързата обиколка. Утре програмата на петия кръг в Еврокъп-3 на „Херес” продължава с още една квалификация и второто състезание.