Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Мицубиши EVO 10 завъртя най-бързата обиколка в тренировките на серия МАКСИ и ще стартира от първа позиция в тазгодишното издание на Писта София. Шампионът за 2019-та спря хронометрите на 1:11.405 и изпревари Румен Киров от АСК Старт-М Криводол (01:13.040) и Камен Василев от КА-2 Рейсинг тийм (01:14.559).

Надпреварата, която се провежда на столичния бул. Александър Малинов, е II кръг от Националния шампионат по Затворен маршрут (Писта)  в календара на Автомобилната федерация на България.

Пламен Камбуров

източник: Писта София

Пилотите на GREEN FOX MOTORSPORT - Aлександър Антов и Димитър Кондев окупираха първите две позиции в стартовата решетка в серия СПОРТ, след като бяха най-бързи в тренировките. Трети потегля Йордан Методиев от АСК Дианел Рейсинг.

В серия ТУРИНГ най-бърз в тренировките беше Иван Влъчков от КА-2 Рейсинг тийм, следван от Стоил Неков АСК Елена тийм и Кольо Карастоянов също от КА-2 Рейсинг тийм. 

Първите трима на стартовата решетка в серия ЛАДА са Иван Лишев от АСК Диамо, Евгени Семерджиев от АСК Стара Загора и Огнян Патенов от АСК ЛВ-Авто рейсинг тийм. Директорът на състезанието Калоян Станчев откри официално надпреварата, заедно със зам. председателя на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата - Анжелина Тотева.

Най-добрият мотоциклетист на България и партньор на верига бензиностанции ЕКО - Мартин Чой зарадва с награди зрителите, които се включиха в играта Познай пътните знаци. През целия неделен ден зрителите могат да проследят и да се включат в активностите на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата, която ще обособи Зона за пътна безопасност. Там малки и големи могат да научат важни съвети как да се движат безопасно на пътя.

Финалът на инициативата на СБА Най-добър млад шофьор на България също се провежда в момента. Победителят в надпреварата ще спечели чисто нов автомобил за 1 година, а тримата най-добри ще представят страната ни на европейско състезание в Полша през октомври.

Всички инициативи на Писта София преминават под слогана Животът е с предимство, с което организаторите искат още веднъж да напомнят, че високата скорост и адреналина имат място само на пистата. На пътя всички ние трябва да спазваме правилата и да бъдем толерантни.