Екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team, който миналата година стана безапелационен победител в Източноевропейския шампионат, ще защитава титлата си и тази година. 

Този уикенд стартира първия кръг в Румъния, Баха 500. Българският екипаж, който управлява Hyundai Santa Fe T1, е един от шестте български тандема, които ще се състезават в северната ни съседка. 

На стартовата линия ще застанат над 60 екипажа от България, Италия, Румъния, Гърция, Русия, Израел и Украйна. И тази година на това офроуд състезание се въвежда маратонски формат с дължина 500 км. на единствения специален етап, без сервизни зони и прекъсвания. Това ще бъде трудно изпитание за всички тандеми и машини, като предполагаемото време за преминаване на трасето е около 8-10 часа.

Бързите терени край град Бузау в Румъния са известни със своята техничност, а при валежи стават изключително тежки. Трасето преминава основно през открити полски пътища, което прави ориентацията на състезателите още по-трудна. 

Допълнителна информация
Прототипът Hyundai Santa Fe T1 е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател. Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.