Шуменецът Христо Манолов (Митсубиши Лансър Ево IX), записа най-доброто време днес след три тренировъчни манша на "Мемориал Валерий Великов", информира RacePool. 

Пилотът на „АСК Боила Автомоторспорт“ спря часовника на 1:47.490 секунди, въпреки проблемите с горивната система на неговото Митсубиши във втория тренировъчен манш.

С второ най-добро време днес бе Илия Царски (Митсубиши Лансър Еволюшън IX), който също изпитваше технически затруднения, въпреки това успя да запише най-добро време от 1:49.040 секунди, което е с 1.5 секунди по-слабо от това на Манолово.

Стефан Стоев, който дебютира с чисто нов автомобил Silver Car EF10, наблегна на това да свикне с испанската машина, която за в бъдеще с лекота ще може да спре хегемонията на Лансър-ите в планинските надпревари. 

Неговото най-добро време от 1:50.020 секунди е с 0.1 секунди по-добро от това на шампиона по планинско изкачване Юлиян Телийски. 

Пилотът на „АСК Дунев Рейсинг“ от своя страна направи сериозни промени по своя автомобил през тази година, като вече участва в „кралския клас“ при планинските изкачвания HC1.

Челната осмица се затваря изцяло от рали пилоти, като най-бърз и най-атрактивен бе Мартин Сурилов (Митсубиши Лансър Ево IX), следван от Йордан Атанасов (Митсубиши Лансър Ево IX), Констадин Щерев (Субару Импреза) и Георги Василев (Митсубиши Лансър Ево IX). 

Утре очакваме сериозна битка за победата в HC2 и RC2 именно благодарение на тези пилоти.

Стефан Георгиев (Форд Ескорт) и Ивелин Йотков (БМВ Е30) допълват челната десетка, като се намират и на трета и четвърта позиция в HC2.

Най-бърз при автомобилите с предно предаване, както и в клас НС4 бе Александър Димитров-Пъчката (Ситроен Саксо). Най-близкия му съперник Димитър Кондев (Опел Астра) не е далеч от шампиона в НС4, записвайки с 3.4 секунди по-слабо време.