АСК „Стари Столици“ и община „Шумен“ за поредна година имат удоволствие да организират „Мемориал Валерий Великов“ (14-15 Април), 1-ви кръг от националния шампионат по планинско изкачване.

Доказано, като едно от най-добре организирани състезания в националния планински шампионат, 3.35 километровото трасе ще приюти рекорден брой участници (75) от цялата страна и съседна Румъния.  
 
"Много сме доволни от този изключително голям брой заявки. Работим активно по асфалтирането и разпределянето на боксовете в сервизната зона за да можем да поберем екипите на всички участници. До последно работихме и по почистването и подготовката на трасето, което и през тази година остава със същата дължина", коментира шефът на надпреварата Димитър Георгиев.

"Имаме само една единствена промяна по него и тя е свъзана с премахването на бордюрите от един от бързите завои, което може би ще подпомогне пилотите да атакуват рекорда на Николай Златков от 2015", добави той.

Сред участниците на тазгодишното издание на „Мемориал Валерий Великов“ са имена като Илия Царски, Христо Манолов, Стефан Стоев, Мартин Сурилов, Георги Василев, Юлиян Телийски и Йордан Атанасов.  

Освен ремонтите, през тази година "Мемориал Валерий Великов" ще разполага и с повече подсигурени паркоместа за зрители и гости на надпреварата. 

По традиция е осигурен и автобус, който ще качва и спуска публика и журналисти между маншовете.