Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо днес направи първите си тестове с автомобил от клас LMP2, какъвто ще кара на предстоящото си участие в „24-те часа на Дайтона”. На „Моторленд Арагон” испанецът седна зад волана на Лижие JS P217, който ще кара за отбора на Юнайтед Аутоспортс.

Шефът на Алонсо: Той е все същото конкурентно животно

В понеделник Алонсо за първи път усети какво е да караш LMP1 кола за първи път в Бахрейн, където прекара деня с отбора на Тойота предвид евентуалното си участие и в „24-те часа на Льо Ман” през следващия юни. След това той летя директно за Испания, за да уважи и другите си ангажименти.

В днешните тестове Алонсо получи помощ от своя бъдещ съотборник Фил Хенсън, а Фелипе Албукерке също беше там за съвети. Така 36-годишният испанец успя да изпълни 98 обиколки на трасето, в които експериментира с различни настройки и конфигурации.

Макларън протестира срещу WEC плановете на Алонсо

„Първите ми тестове с Юнайтед Аутоспортс бяха страхотни”, каза Алонсо. „Очевидно графикът е много натоварен във времето до Дайтона, но беше хубаво да скоча в колата за първи път. Има доста скорости и неща, които трябва да науча, затова този първи пробег беше важен. Наистина имах възможност да се запозная с колата и съм доволен от всичко. Автомобилът бе страхотен, а отборът – фантастичен”, допълни той.