Екипажът Диана Стоянова/Иванела Иванова е един свеж полъх в моторния спорт - в рали дисциплината.

Двете момичета покоряват върховете в спорта, а за да застанеш зад волана и до него трябва да имаш кураж, смелост, да обичаш скоростта.

Диана и Иванела имат зад гърба си и спечелени купи, а пред тях има още непокорени върхове.

Следващото предизвикателство пред тях е рали България, което ще се проведе около Варна в периода 19-21 май 2017.

Ето какво споделиха те за предстоящото си участие в най-авторитетното рали в страната.

"Силно мотивирани сме за първото ни участие за сезон 2017 Рали „България” в периода 19-21 май. Днес изпратихме заявка за участие, което означава, че имаме съвсем малко време за работа и подготовка по състезателния ни автомобил. Ще стартираме с досегашния ни Ситроен Саксо, с който взехме участия през 2016 г. Надяваме да направим един добър старт за сезона, а именно с началото на Рали „България”, което е специално състезание за нас, тъй като това бе първото ни участие точно преди една година. След него участвахме в още 3 ралита и целта ни беше бързо да се сработим. Разбира се, като всеки екипаж винаги има на какво да научим и усъвършенстваме, а точно това прави спорта ни още по-интересен и предизвикателен", коментираха те. 

Коя е Диана Стоянова? - Диана Стоянова е професионален автомобилен състезател. Висшето си образование завършва в Национална Спортна Академия (НСА) със специалност автомобилизъм, мотоциклетизъм и картинг спорт. Своята забележително-спортна кариера започва през 2006 г. в Националния дамски шампионат с автомобил Zastava Yugo. 

Година по-късно стартира в Националния планински шампионат с автомобил ВАЗ 2105, като през дебютната си година се нарежда на 3-то място в крайното годишно класиране. През 2008 г. отново участва в планинския шампионат, но този път зад волана на Opel Corsa като завършва на 2-ра позиция в класа си. Стъпало по-нагоре, през 2010 г. СК „ДИАМО“ закупува напълно подготвен състезателен автомобил Citroen Saxo, с който Диана, в тандем със своята сестра Моника започват участия в Българския рали шампионат. След кратка пауза в планинския шампионат, през 2016 г. Диана се завръща по-подготвена и мотивирана в рали шампионата на България, като сформира отново дамски екипаж, но този път на дясната седалка до нея е Иванела Иванова. Диана е дъщеря в семейство автомобилисти – Олга и Георги Стоянови.

Коя е Иванела Иванова? - Иванела Иванова е професионален автомобилен състезател. Завършва средното си образование в Природо-математическа гимназия в Ловеч, а през 2014 година записва „Икономика на транспорта“ в УНСС.  От малка е тясно свързана с автомобилния спорт като любител на дисциплината РАЛИ, а от 2013 г. отговаря за връзка с медиите в един от най-големите и професионални отбори в автомобилния спорт на България „Дончев Спорт“ - носители на Европейския рали трофей за 2014 г.  През 2016 г. Иванела прави крачка към сбъдване на детската си мечта, а именно да бъде навигатор в автомобилни състезания. След като това става факт, новосформираният екип постига 1-во място в клас RC5 на рали „Сърбия“ 2016 г., което е част от Европейския рали трофей.

На рали България екипажът Стоянова/Иванова ще има конкуренция с друг дамски екипаж от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy Виктория Гъркова/Велислава Павлова.