След първият ден на румънското рали Брашов в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy води екипажът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов ( 37-ми в генералното класиране) с общо време от 7:44.2 минути, а втората позиция е за Мартин Коев с навигатор инж. Димо Бозуков (40-ти в общото класиране) и изоставане от лидера с 6,9 сек.

Третата позиция е за 16-годишният Денис Станчовски и навигаторът му Васил Георгиев (48-ми в генералното класиране) с време 8:44.7 минути. Четвъртата позиция е за изцяло дамският екипаж Гъркова/Павлова ( 50-ти в общото класиране) с общо време от 09:04.1 минути. 

През първият ден бяха преминати две скоростни отсечки, Ражнов и изцяло градски етап, а двата етапа бяха с обща дължина 9,9 км.

В генералното класиране лидер е Симоне Темпестини/Банка с Ситроен ДС 3 и общо време от 06:04.5 минути, втората позиция е за Дан Гиртофан/Марза с Шкода Фабия R5. Дан изостава само на 1,6 сек след двата етапа с обща дължина 9,9 км, а третата позиция е за Мариска/Поенару с изоставане  от 6,5 сек.

В утрешният втори и финален ден на ралито предстоят 5 скоростни отсечки, след което ще станат ясни и победителите. Първият ден на ралито беше завършено от 52 екипажа.