С цели 60 екипажа ще се конкурират българските екипажи от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали Брашов, който е първи кръг от надпреварата на българските пилоти.

Участие на състезанието из Трансилвания ще вземат следните екипажи - Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Васил Георгиев и Виктория Гръкова/Велислава Павлова, които  ще се изправят срещу най-добрите румънци в едно от най-техничните румънски ралита.

Опит в румънско рали от българските екипажи има Симеон Симеонов, който през миналата година кара стабилно на рали Сибиу.

Българските екипажи вече имат пътни книги и са готови за описванията на отсечките, които ще бъдат направени в четвъртък.

Фаворит за успеха в ралито е екипажът Симоне Темпестини/Марк Банка със Ситроен DS3 R5. Техни преки конкуренти са Дан Гиртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5), Богдан Маришка/Кармен Поенару (Форд Фиеста R5) и Валентин Порцистеану/Дан Добре (Мицубиши Лансър Ево 9). 

Ралито е базирано в град Брашов на 180 километра северно от столицата Букурещ.  Общата дължина на надпреварата е от 304 километра, като 100 от тях са състезателни разделени в 7 скоростни отсечки.

Самото състезание започва в петък от 09:00 часа с шейкдаун. По-късно от 18:53 ч. стартира и първият етап от ралито Rasnov (8,30 km). Денят приключва с градски етап в Брашов - BRAȘOV RALLY SHOW (1,6 км), който стартира от 19:34 ч. 

В събота организаторите са предвидили оставащите 5 етапа от надпреварата. Времето се очаква да е сравнително топло и слънчево с доста ниски температури рано сутринта.

За времето в Румъния по време на надпреварата - Sinoptik.bg.