На 26-ти и 27-и юли се проведе тестдрайв на новата SUV гама на Mercedes-Benz. Гостите на Perla Beach Club имаха възможността да се убедят в качествата на новите Mercedes-Benz GLE и Mercedes-Benz GLC. За любителите на калните трасета, тесните проходи и гъстите гори на разположение беше и първият пикап на германската марка – X-class.

Усещането за безвремие, летния морски бриз и безкрайното море на плаж Перла близо до Приморско, допълваха удоволствието от шофирането на премиум автомобилите.

На събитието в двата дни присъстваха над 150 желаещи да се насладят на прогресивния дизайн, комфорта и интериора на  автомобилите, който определят тенденциите в SUV сегмента. 

Новият Mercedes-Benz GLE е пълен с иновации. Системата за активно окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, захранвана от 48-волтова инсталация е нещо, което се прави за първи път в света. Интериорът е още по-просторен и удобен, а при желание на собственика има възможност да се добави трети ред седалки. 

Системата за инфотеймънт е с по-голям екран и цветен преден дисплей с разделителна способност 720 x 240 пиксела и пълна гама от цветове, а MBUX Interior Assistant вече разпознава движенията на ръцете, за да може още по-добре да разгадава намеренията на водача и да улеснява действията му.

Дизайнът на автомобила отвън не само внушава усещане за мощ и присъствие, но и постига аеродинамична ефективност, с която впечатлява.

В България новият GLE се предлага на цени от 121 000 лв с ДДС, по-богато базово оборудване и във вариант с 6+1 места. 

Със своя отличителен дизайн, нова концепция за контрол, иновативни асистиращи системи и нова гама от двигатели, GLC предлага най-доброто от света на Mercedes-Benz. Екстериорният дизайн пленява с широката и спортна визия. Мускулестите скулптурирани повърхности и отличителните детайли загатват за офроуд възможностите на този автомобил. Цените на Mercedes-Benz GLC SUV в България започват от 78 037 лв без ДДС.

Почитателите на моделите ще могат да тестват възможностите на автомобилите във всички локации на Силвър Стар в България.