Lexus е домакин на три европейски премиери на Автомобилното изложение в Женева през 2020 година, като в това число се включват продукти, които скоро ще влязат в серийно производство и концептуален модел, показващ визията за дизайна и технологиите на бъдещия електрически автомобил. 
 
Концептуалният модел LF-30 Electrified е израз на представата за авангарден дизайн и технологии на Lexus при бъдещата електрификация на марката и уникалната възможност, които те ще осигурят за трансформация на радостта от шофирането. 

Стратегията “Lexus Electrified” има за цел осигуряване на избор, удобство и вълнение за клиентите, които са готови да преминат отвъд конвенционалните задвижвания.  UX 300e е първият захранван от батерия електрически автомобил (Battery electric vehicle, BEV) на Lexus и първият модел който ще бъде произвеждан под емблемата “Lexus Electrified”.  

Автомобилът притежава отличаващия се ярък дизайн и високото ниво на функционалност на оригиналния градски компактен кросоувър UX, заедно с рафинирана и динамична осанка в комбинация с всички отличителни белези за Lexus като комфорт, изключително качество и надеждност.  

Новият кабриолет Lexus LC 500 Convertible се присъединява към LC Coupe като ярък, вдъхновяващ модел, играещ ролята на своеобразен апотеоз в цялата гама на Lexus. С дизайн, въплъщаващ темата за "абсолютната красота", както и с пословичното внимание към детайла, типични за Lexus, той грабва вниманието независимо дали е с отворен или затворен покрив, и осигурява преживяване от шофирането, което стимулира всички сетива.  

Lexus ще се позиционира на щанд 4211 в хале 4 на изложбения център Palexpo. Дигиталната пресконференция на Lexus може да бъде гледана по всяко време в рамките на дните за медии (3 и 4 март). Представителите на медиите са добре дошли на щанда на Lexus по всяко удобно за тях време, където ще могат да открият съобщения за марката и продуктите на отделен екран.