Дългоочакваната Gran Тurismo Sport e вече тук! Феновете на високите скорости чакаха повече от четири години това да се случи, но по всичко личи, че си е струвало. Новата версия на симулатора излиза официално на пазара в Европа в сряда – 18 октомври, ексклузивна за конзолата PlayStation 4.

Интересът към играта счупи всякакви рекорди, като демоверсията, разпространена преди точно една седмица привлече интереса на повече от 1 милион фенове. За първи път в историята на Gran Turismo, тестовият вариант на играта се разпространяваше онлайн.

Официалното представяне на версията „Sport” се състоя в изминалите два дни – неделя и понеделник - в италианския град Модена – меката на високите скорости, дом на автомобилните гиганти Ferrari и Maserati.

Призовият рейсинг симулатор, ще дрифтира за пръв път на платформата PlayStation 4, а този път Polyphony Digital, споделя управлението с FIA (Federation Internationale de l'Automobile).

Лично създателят на Gran Turismo и изпълнителен директор на Polyphony Digital Казунори Ямаучи представи новото си творение пред 200 журналисти от цял свят, поканени от Sony Interactive Entertainment

Освен от впечатляващия дизайн и изпипаните до най-малки подробности детайли на стотиците автомобили, от които любителите на играта ще могат да избират, феновете на GTS останаха очаровани от факта, че в новата версия те ще могат да получават съвети не от кой да е, а от трикратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

Британецът, който ще изпълнява ролята на ментор в играта, сам пожелал да се включи в направата на последната версия, като разбира се от Poliyphony Digital приели с охота предложението на именития спортист. Самият той никога не е крил, че любовта му към високите скорости започва именно от първата версия на симулатора.

Представителите на медиите от цял свят, както и гости на официалните спонсори, имаха уникалната възможност да се докоснат и да тестват от първо лице реални автомобили, които също са част от играта. Те бяха подложени на редица реални тестове на писта и имаха шанса да управляват автомобили като Mercedes Benz AMG GTS, Lamborghini Huracán, Porshe 911, BMW M2 и други. 

За първи път в Gran Turismo Sport са включени и два онлайн шампионата – Nation's Cup и Manufacturer's Cup.

От утре – сряда, 18 октомври – Gran Turismo Sport за PlayStation 4 e официално на пазара. Всеки може да направи своята предварителна поръчка ТУК!

Александър Красимиров, специален пратеник на Gong.bg в Модена, Италия