Четири екипажа стартираха в четвъртия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали "Стари столици". Това са Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с ко-пилот Алекс Спиров, Симеон Симеонов с навигатор Георги Гвоздейков и Христо Геров с ко-пилот Марин Костадинов.

След първия ден класирането в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали "Стари столици" води екипажът Христо Геров/Марин Костадинов, следван от втория Григор Григоров/Янаки Янакиев, третия Дочо Цвятков/Алекс Спиров и четвъртия Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков.

Състезанието бе дебют за екипажа Христо Геров с ко-пилот Марин Костадинов, както и за новия навигатор на Дочо Цвятков – Алекс Спиров. Дебют като навигатор в шампионата направи и проджект-мениджъра на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков. 

В първия ден от състезанието екипажите минаха през 4 специални етапа – Детелината, В. Великов, Пивовара 1 и Пивовара 2.

Още на първия и най-атрактивен етап – Детелината, екипажът Геров/Костадинов успя да натрупа преднина пред останалите пилоти и завърши с време 04:09.5. Втори бе Григоров/Янакиев (04:14.1), следван от третия Цвятков/Спиров (04:15.4) и четвъртия Симеонов/Гвоздейков (04:37.5.).

Екипажът Геров/Костадинов завърши на първо място и във втория етап В. Великов с време 06:46.7. Само на две десети от него се подреди Григоров/Янакиев с време 06:46.9. Трети бе Цвятков/Спиров с време 06:53.8 и четвърти финишира Симеонов/Гвоздейков с време 07:11.7.

В третия етап – Пивовара 1 първите две места останаха същите – Геров/Костадинов записа време 08:46.9, а вторият Григоров/Янакиев - 08:51.7. В този етап настъпи обрат между останалите два екипажа и Симеонов/Гвоздейков завърши трети с време 08:56.5, следван от Цвятков/Спиров с време 09:02.6

В четвъртия етап Пивовара 2 екипажите финишираха в същия ред. Геров/ Костадинов завърши първи с време 08:40.3, Григоров/Янакиев - 08:40.9, Симеонов/Гвоздейков - 08:52.8 и Цвятков/Спиров - 08:59.2

Преди старта на състезанието екипажите получиха полезни съвети и напътствия от треньора на шампионата Петър Гьошев. 

Преди старта екипажите споделиха своите очаквания от четвъртия кръг на Hyundai Racing Trophy.

"Конкуренцията в това състезание е много сериозна, което е супер. Очакванията ми за рали „Стари столици“ са да минем по трасето успешно, а целта е да не правим грешки и да минем цялата дистанция. Сработваме се с навигатора ми Алекс Спиров, записките си ги направихме с две минавания. По време на опознаването валеше много и на дългите прави, на спусканията имаше много сериозен аквапланинг. Ако завали ще е много важно да минем чисто и без грешки", сподели Дочо Цвятков преди старта.

"Състезанието рали "Стари столици" ми харесва, както и отсечките. Организаторите са се постарали много добре, трасето е изчистено, дупките са запълнени. Като цяло очаквам поредното интересно състезание в календара", сподели своите очаквания Григор Григоров. 

"Очаквам да завършим, пък каквото стане. Ще карам разумно и ще видим дали ще се преборя с конкуренцията. За мен всичките отсечки са еднакви", каза Христо Геров.

"Очаквам да се доближа максимално до своите конкуренти, тъй като в първия кръг на рали „Твърдица-Елена“ бях доста неопитен. Но през лятото тренирах и мисля, че сега ще съм на доста по-високо ниво. Другите пилоти - Григор Григоров и Дочо Цвятков имат повече карани километри с колата Hyundai i20 Coupe R1 и я познават много добре. Не мисля, че мога да се конкурирам с тях, но ще видя как се движа в първите етапи", каза най-младия участник в шампионата – 16-годишният Симеон Симеонов. 

"Реших да стана навигатор на Симеон Симеонов, защото е много млад и му трябва човек, който е бил в колата, дори като пилот. Всеки си мисли, че пилотския стаж а далеч от този на навигатора, но напротив - пилота диктува записките на навигатора, той си ги прави, а навигатора само му ги поднася. Аз знам цялата методика на правене на записки, на четене, знам кога да му подам завоя, знам кога да му кажа да стои на асфалта, да влезе вътре, когато има възможност и кога да спре. Аз съм много подготвен, може би ми липсва рутината като смелост да седна на дясната седалка. Симеон заслужава точно това и трябва да има до него човек, който да го контролира по време на състезанието. Искам и да видя как се развива той до този момент, защото има голямо развитие от първото състезание, когато управляваше автомобила. Бяхме заедно на тренировките и видях, че има напредък. Още е рано да правим стратегии, първо ще видим какво ще е времето. Надявам се да покараме на дъжд, за да видим как кара той на дъжд и как седи колата на дъжд. Няма да има тактита – ако първия ден проявим по-високо темпо и видим резултатите – тогава ще направим тактика за втория ден", каза Георги Гвоздейков, проджект-мениджър на шампионата и навигатор на Симеон Симеонов. 

Във втория ден на рали „Стари столици“ надпреварата включва 5 специални етапа – Ардашес 1, Новосел 1, Ардашес 2, Новосел 2 и Шуменска крепост.  

Резултати от първите четири етапа от четвъртия кръг на шампионата Hyundai Racing Trophy, част от рали "Стари столици":

Детелината
Христо Геров/Марин Костадинов - 04:09.5
Григор Григоров/Янаки Янакиев - 04:14.1
Дочо Цвятков/Алекс Спиров - 04:15.4
Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков - 04:37.5    

В.Великов
Христо Геров/Марин Костадинов - 06:46.7
Григор Григоров/Янаки Янакиев - 06:46.9
Дочо Цвятков/Алекс Спиров - 06:53.8
Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков - 07:11.7

Пивовара 1
Христо Геров/Марин Костадинов – 08:46.9
Григор Григоров/Янаки Янакиев - 08:51.7
Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков - 08:56.5
Дочо Цвятков/Алекс Спиров - 09:02.6

Пивовара 2
Христо Геров/Марин Костадинов – 08:40.3
Григор Григоров/Янаки Янакиев - 08:40.9
Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков - 08:52.8
Дочо Цвятков/Алекс Спиров - 08:59.2