Шампионите от 2020 г., екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Eво), започнаха защитата на третата си титла в дисциплината ралиспринт, побеждавайки в първото състезание за годината.

Победата на двамата от Мегапорт беше планирана и не първото място, а евентуалното му изпускане щеше да бъде сензацията на тази надпревара. С четири последователни победи от четири скоростни етапа, двамата състезатели финишираха на пл. България след 31:23.3 мин.

На 1:19.2 мин зад тях останаха Денис Станчовски/Явор Брънков (Престиж Рали Тим, Пежо 208 R2), а трети завърши екипажът на Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг, също с Пежо 208 R2), който е на 5.2 сек от вторите в Пещера.

Точно това подреждане показва, че разпределението на силите в шампионата за 2021 ще бъде същото както и през миналото първенство и статуквото в тази дисциплина остава ненарушено.

Това е четвъртият пореден спринт от април 2020 г., в което този екипаж печели победата, а подиумът повтаря и крайното класиране в дисциплината за миналия шампионат.

В надпреварата имаше кратък обрат, но той касаеше единствено борбата за второто и третото място в края на неделния ден, след като Борис Григоров/Вики Миленков (MG Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) при карането на етапа Пещера 2 от втората половина завършиха 2-и, а Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2) бяха по-бързи и от Станчовски, и от Титов.

Състезанието в Родопите беше тестова подготовка и за екипажа на Мегапорт, и за този на Астра Рейсинг, които според програмите си, идният уикенд ще се състезават в турското Ескишехир, рали, което е валидно за Балканския трофей на европейската купа на ФИА.

Една от причините Григоров/Миленков да се движат непричинно неравномерно в класирането е, че по време на втория етап работата на разговорното им устройство временно спря, след което повредата бе отстранена.

Тодор Атанасов/Кирил Ичеренски (Фрат аут, ВАЗ 2108) - 33:46.6 мин, затвориха челната шестица, като варненският тандем е и победител в клас НС4.

Крайно класиране в рали спринт Пещера:
1. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево) 31:22.3 мин
2. Денис Станчовски/Явор Брънков (Престиж Рали Тим, Пежо 208 R2) 32:41.5 мин
3. Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг Тим, Пежо 208 R2) 32:46.7 мин
4. Борис Григоров/Виктор Миленков (GM Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) 32:59.5 мин
5. Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Астра Рейсинг Тим, Пежо 208 R2) 33:02.1