На 17 и 18 април в Пещера ще бъде дадено началото на автомобилния спортен сезон в България за 2021 година.

С рали спринт "Пещера" 2021 ще бъде прекъснато 8-годишното отсъствие на южното ни градче от автомобилната карта на страната. Последното състезание в града беше през август 2013 година, когато за последно се проведе Планинско Пещера.

Организаторите на надпреварата са заложили на стари и изпитани отсечки, които са били част от рали "Хеброс" и WRC Рали България, а именно специален етап "Пещера", който ще трябва да бъде преминат два пъти от състезателите, както и скоростен етап "Св. Константин", който също е с две минавания. Общата дистанция на рали спринта е 96,50 км, от които 48,32 км. са състезателни.

Церемониалният старт на състезанието ще бъде даден в събота от 18:00 часа на площад "България" в Пещера. Самото състезание стартира в неделя, като първата кола потегля в 10:15 часа. В 09:15 часа ще бъде затворена първата отсечка, а в 09:40 часа втората. Скоростен етап "Св. Константин" ще бъде затворен и откъм Батак. Етапите няма да бъдат отваряне преди двете преминавания на състезателните автомобили.