Константин Маршавелов започна по отличен начин състезателния уикенд на “Писта Стара Загора”. Пловдивчанинът беше най-бърз от пилотите в серия “Макси” и утре ще стартира от полпозишън в състезанието, което е трети кръг от националния автомобилен шампионат на затворен маршрут и писта. Това е трети пореден полпозишън за Маршавелов през този сезон.

Квалификацията днес се проведе при хладно и дъждовно време. Пилотите в клас “Макси” имаха късмета да проведат първата квалификация при сухо трасе. Първата 20-минутна сесия беше тази, която определи стартовата решетка за утрешното състезание. В нея Маршавелов записа време от 1:23.194 мин., което му осигури първа стартова позиция за старта утре. Той бе по-бърз с 0.205 секундни по-бърз от втория - Васко Въжаров и 0.595 сек. по-бърз от Пламен Камбуров. 

За разлика от шареното време днес, за състезанието утре синоптиците предвиждат слънчево време. Официалното откриване ще започне в 10:30 ч., а стартовете в отделните серии ще започнат след това. 

Иван Влъчков

източник: Пресслужба на Иван Влъчков

Иван Влъчков (АСК Дамасцена-Казанлък) с Хонда Сивик ще тръгне първи в серия Туринг.

На добре познатото трасе Влъчков постигна 1:30.934 мин в първата тренировка, когато условията на пистата още не бяха идеални и на места беше мокро след падналия по обяд дъжд. Във втората обаче той даде цялата газ и слезе до 1:27.578 мин в 4-ата си обиколка. Така Иван изпревари с 2.7 сек съотборника си в екипа на СК Дамасцена-Казанлък Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик. Последният обаче получи повреда в двигателя и няма да участва утре в надпреварата. Трети резултат за деня записа Стоил Неков (Хонда Сивик) от Елена Тим - 1:31.491 мин.

В миналия кръг на Писта София Влъчков завърши едва 5-и след проблеми със скоростите. Сега той ще гони 4-а поредна победа на това трасе в класа. 

"Справихме се отлично при сложни условия в първата сесия, заяви Влъчков. - Намерихме точните настройки и утре ще се борим за победата. Благодаря на екипа ми, че оправиха бързо колата след проблемите в София, както и на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата."