Водачът във временното класиране на в клас „Макси“ от националния шампионат на затворен маршрут Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) записа второ време в днешните тренировки.

Така в утрешното състезание, пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ ще застане на втора стартова позиция. Състезанието в Стара Загора е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

В първата тренировка, пловдивчанинът завърши с най-добро време, като успя да спре хронометрите на 1:21.762 мин., което бе с 1.960 сек. по-добро от това на втория в класирането и с 2.517 сек. по-добро от това на третия.

Преди втората тренировка над трасето в Стара Загора се изсипа дъжд, който и ключов при избора на гуми за самата тренировка. Двукратният шампион на България излезна за втората тренировка с гуми за мокра писта, а трасето изсъхна много бързо и това бе решаващо за представянето му в квалификацията. Времето му от първата квалификация бе подобрено с 0.142 сек. и това му коства първата позиция на стартовата решетка утре.

"Първата тренировка мина много добре за нас, бяхме най-бързи на пистата. Във втората обаче избрах да излезна с гуми за мокра настилка, а трасето изсъхна много бързо. Направих няколко обиколки, видях че няма смисъл и се прибрах в бокса", беше коментарът на пловдивчанина след тренировките днес.