Пилотът на "КА-2 Рейсинг Тийм" Константин Маршавелов финишира на първа позиция в серия Макси на Писта Бургас. Състезанието бе последен кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта за тази година.

Маршавелов стартира от втора позиция в днешното състезание и няколко обиколки се движеше плътно зад лидера.

"За разлика от вчера, днес решихме да използваме техниката на 100 процента и да се борим за победата. Няколко обиколки се движех плътно зад лидера, но той получи повреда и отпадна. През останалата част от състезанието карах за публиката", сподели Маршавелов след състезанието.

Това е четвърта победа от пет старта за Маршавелов. Той завърши на първо място на Писта Лики Моли, Писта Русе, завърналата се в календара Писта София, както и днес в Бургас. Пловдивчанинът си осигури петата титла още в състезанието на Писта Стара Загора, където завърши на второ място. Това е трета поредна победа за Маршавелов на бургаското трасе.

С победата днес на Константин Маршавелов и третото място на съотборникът му Камен Василев, пловдивският АСК КА-2 Рейсинг Тийм си осигури шампионската титла при отборите.

Двамата пилоти ще приключат сезона с участие в Overdrive Lap Battle, който ще се проведе на 8/10 ноември на пистата „Серес“ в Гърция. Там те ще вземат участие със състезателните си автомобили Mitsubishi Lancer Evo X.