Пламен Камбуров не успя да завърши надпреварата на писта Русе, трети кръг от националния шампионат на затворен маршрут. 

Причината бе технически проблем. Екипът му Автотранс Рейсинг Тийм тепърва ще установява какъв точно бе той.

Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer Evo IX, потегли в състезанието от полпозишън, след като бе най-бърз в съботните квалификации. Той се подготви както за топлото време, така и за дъжд, тъй като прогнозата предвиждаше сериозен шанс за валежи. Надпреварата обаче се състоя при сухо време.

Битката на писта Русе започна още при потеглянето.

"На първия завой след старта моят конкурент се опита да ме изпревари. Имаше много леко допиране, след което веднага си върнах позицията”, обясни Камбуров.

След това той водеше безпроблемно в състезанието. Три обиколки преди финала обаче се появи повреда, която извади Камбуров от битката. Екипът му ще провери щателно автомобила, за да открие проблема.

Ситуацията в шампионата остава непроменена, след като и основният му съперник не завърши надпреварата. Следващият кръг от първенството е в края на септември в Стара Загора.

Иван Влъчков

Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба спечели писта Русе в своята серия Туринг. Състезанието бе 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Шампионът за последните 2 години води от старта до финала, като се движеше с темпото на Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9, който в крайна сметка стана победител в серия Макси.

Втори завърши ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, а трети Радостин Генчев с Фолксваген Голф. Давид Будев от Влъчков Рейсинг имаше проблеми с колата, която прегря, но все пак стигна до финала 4-и. 

"Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за ценната помощ. Карахме заедно с колите в Макси и пилотът пред мен Камен Василев ме засичаше постоянно и не се държеше спортсменски. Не му прави чест", заяви след надпреварата Влъчков.