Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в надпреварата на писта Русе, трети кръг от националния шампионат на затворен маршрут. 

Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм записа най-добро време 1:22.059 минути, което му осигури полпозишъна.

Съботните тренировки преминаха при топло и сухо време, докато метеорологичната прогноза за неделя предвижда сериозен шанс за дъжд.

"Ще се подготвим както за топлото време, така и за дъжд, който би бил допълнително предизвикателство в надпреварата. Надявам се, че и да вали, и на сухо състезанието ще премине благоприятно и ще запазя първата си позиция”, коментира Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer EVO IX.

С писта Русе се преполовява календарът в шампионата на затворен маршрут. 
Камбуров, който е двукратен шампион на страната в дисциплината, спечели втория кръг от сезон 2018 в Хасково и бе втори в Бургас.

В същото време пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) ще стартира от втора позиция.

Първата квалификация премина отлично за шампиона, който успя да запише първо време, като преднината му бе над 2 секунди. Проблемите за пловдивчанина дойдоха във втората квалификационна сесия, когато автомобилът му започна да прекъсва и се наложи да се прибере в бокса. 
Времето му от първата сесия бе подобрено и в утрешния старт той ще стартира от втора позиция.

"Първата сесия премина добре за нас, като бяхме най-бързи на трасето. Във втората квалификация сложихме нови гуми, но автомобилът започна да прекъсва и се наложи да се прибера в бокса“, сподели Маршавелов след квалификациите.

Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба ще стартира от първа позиция в своята серия Туринг. 

Шампионът за последните 2 години беше най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:29.334 мин. В първата Влъчков също записа силен резултат – 1:31.258 мин. 

И в двете сесии пилотите в клас Туринг караха заедно с тези в Макси заради малкия брой коли в двете серии – по 5. 

Втори на старта ще бъде ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, който записа 1:31.822 мин във втората сесия. Трети ще потегли Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Рейсинг. 

Старозагорецът записа 1:33.659 в първата квалификация, а във втората претърпя инцидент и не успя да запише време. Повредите по колата обаче не са сериозни и той ще може да участва утре.

"Много добра организация на събитието. Благодаря на Дамасцена Алба за доверието, заяви Иван след края на деня. – Трябваше да се внимава повече с по-бързите автомобили от Макси покрай нас", коментира Влъчков.

В серия Спорт – Симеон Симеонов, в Купа Енеос – Венцислав Станев, а в Купа Лада - Огнян Патенов.