Рекорден брой участници закриват пистовия шампионат на България

 източник: Lap.bg, Любомир Асенов

източник: Lap.bg, Любомир Асенов

Шампионатът по затворен маршрут на България ще има своя вълнуващ край този уикенд, съобщиха от благоевградския клуб "Диамо", който организира надпреварата на писта "Дракон" край село Калояново и обещава горещи емоции в ноемврийската неделя.

"Гвоздеят" на програмата ще бъде битката в най-зрелищния клас "МАКСИ", в който първите трима - Пламен Камбуров, Илия Царски и Константин Маршавелов са събрани в 14.5 пункта и всеки от тях има реален шанс за титлата, припомнят от клуб "Диамо". Това стана факт, след като в сряда Националният трибунал на БФАС отмени наказанието от 15 секунди заради фаулстарт на Царски, наложено във втория манш на състезанието в Бургас, като по този начин панагюрецът спечели надпреварата с актив от 50 точки.

Още емоции ще добавя и включването на пилоти от Гърция. Час преди откриването на тренировките днес пък феновете ще могат да проследят третия старт от шампионата за хора с увреждания от Българската асоциация за рекреация и интеграция и спорт /БАРИС/. Надпреварата на БАРИС включва слалом между конуси, успоредно паркиране, паркиране в преден и заден гараж. Входът за зрители е 5 лв.

"Очаква ни един страхотен уикенд в автомобилния спорт, именно защото е последен кръг от шампионата на затворен маршрут, както и за сезон 2016 г., коментира автомобилната състезателна Диана Стоянова, която е й директор на надпреварата. Организацията преминава успешно, екипът ни е напълно подготвен и с нетърпение очаква старта на състезанието. Надявам се в неделя всички да си тръгнем с широки усмивки и приятни емоции изпълнени с много адреналин!", допълни Стоянова.

"Направихме опреснителен курс на всички съдии, които ще бъдат изключително безкомпромисни в това състезание, сподели рейс-директорът Славчо Кордев. Целият ни екип се състои от млади и амбициозни момчета и момичета, с които работата за всяко мероприятие, организирано от нашия клуб, върви много леко и приятно. Пожелавам на всички зрители приятни емоции, а на участниците - безавариен финал."

Ето и програмата:

12.11.2016 г. /събота/
08:00 - 11:15 ч. - Административен и технически преглед
12:45 ч. - Начало на официалните тренировки
13.11.2016 г. /неделя/
11:00 ч. - Откриване на състезанието
11:20 ч. - Старт на I манш серия СПОРТ
11:45 ч. - Старт на I манш серия ТУРИНГ
12:10 ч. - Старт на I манш серия МАКСИ
12:50 ч. - Старт на II манш серия СПОРТ
13:15 ч. - Старт на II манш серия ТУРИНГ
13:40 ч. - Старт на II манш серия МАКСИ
14:10 ч. - Обявяване на резултатите и награждаване
14:50 ч. - Официална пресконференция

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
моторни

Други

SAS banner