Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели победата в серия Туринг на Писта Енеос, първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се проведе на добре познатото трасе Дракон края Калояново.

Пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък загуби лидерството на старта, като колоната поведе вторият на грида Стоил Неков от Елена Тийм с Хонда Сивик. Неков обаче направи фалстарт, а още преди края на първата обиколка получи повреда и спря.

Така начело излезе Влъчков, а третият Александър Димитров с Фолксваген Голф допусна грешка и бе изпреварен от Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Кольо Карастоянов също с Хонда Сивик от АСК Дамасцена-Казанлък. 

Кольо след това се справи с ветерана и излезе 3-и. Вторият Косьо Йорданов с Рено Меган от екипа на Green Fox Motorsport получи повреда в колата - счупи се картер. Той спря на пистата и отпадна. 

Влъчков водеше уверено отпред, а зад него Апостолов отново излезе 2-и, пред Карастоянов. В последната обиколка обаче Кольо се върна на 2-ата позиция, изпреварвайки Апостолов на дългата обратна права. 

"Благодаря на механиците за неуморния труд, на Стоян Стоянов и Николай Мончев, както и на семейството ми, заяви Влъчков. - Трудно състезание предвид всичко ново в колата. Имаме дребни неща за довършване и сме в очакваме на следващия старт."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.