Иван Влъчков стана победител в своя клас HC3 на планинско изкачване Шипка-Дамасцена, което е 6-и последен кръг от шампионата. За пилота на Дамасцена Алба това беше първо участие на планинско този сезон.

Влъчков се представи много силно днес, като в първото качване записа 2:37.470 мин, а във второто свали до 2:35.940 мин. Така той изпревари втория в класа Йордан Тодоров със Ситроен Саксо с общо 15 сек.

Трети се нареди Косьо Йорданов с Рено Меган от екипа на Влъчков Рейсинг. Иван се нареди 5-и в общото класираме, като се класира пред всички пилоти от по-горния клас HC2.

Кольо Карастоянов от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик, който участва за първи път на планинско, се нареди 5-и в класа си HC3, а Давид Будев с Хонда Сивик, който също се състезава в HC3 за Влъчков Рейсинг, 7-и.

Будев остана доволен от първото си участие на планинско, като спрямо първата тренировка подобри с почти половин минута времето си. Днес във второто качване той подобри резултата си от първото с 8 сек.

Преди началото на надпреварата Влъчков, заедно с Христо Манолов и Любен Каменов издигнаха българския флаг при официалното откриване на състезанието.

„Получи се страхотно състезание с много бързи пилоти", каза Влъчков, чийто автомобил Sin Car R1 също беше на Шипка и бе подкаран от съотборника му в GT4 Константин Маршавелов. – Организацията беше отлична. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за всичко, което правят за мен.“