Иван Влъчков спечели второто състезание в своя клас от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата "Нюрбургринг" в Германия. 

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов - София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. Вчера той завърши 3-и, но днес спечели убедително в категорията на аматьорите. 

Във второто състезание на съкратения вариант на "Нюрбургринг" Влъчков стартира втори от всички и първи в своя клас. Той запази тази позиция след старта, а след това стратегически пропусна Ръдест от класа на професионалистите. В следващите обиколки Влъчков поддържаше отлично темпо и задържаше 3-ата позиция и първата в класа. 

Иван бе един от последните, които направиха задължителното си спиране в бокса в средата на надпреварата, след което той запази убедително първата позиция в класа и бе 4-и в общото класиране. 

До финала българският пилот пропусна още един "професионалист", за да завърши 5-и и убедително първи в класа си с аванс от 15 секунди пред втория Марчинкиевич с Мазерати. Той остави зад себе си двама от професионалния клас. 

"Благодаря на Дамасцена Алба АСК, Николай Мончев, семейство Даскалови, невероятните механици, уникалната българска кола Sin Car R1, на моите родители", каза Влъчков, който вчера стана на 19 години. 

"Без тях нямаше да съм тук. Благодаря и на всички, които ме подкрепят и са до мен".