Трикратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще участва за първи път в кариерата си във висшата серия Макси в последния кръг от сезона на Писта Диамо на Серес в Гърция. 

19-годишният пилот на Дамасцена Алба си осигури титлата в Туринг след победа в предния кръг на "Дракон", а сега ще направи дебюта си сред най-бързите с българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов.

Със същия автомобил в класа ще се състезава и многократният шампион на Затворен маршрут от близкото минало Цветан Илиев също за Дамасцена Алба. Той не е карал в състезание на писта от 2012 г. насам, а в последните години се подвизава в картинга в клас KZ.

"Единствено заради предизвикателството да се състезавам точно с този автомобил, ще се пусна на Серес", каза Илиев.

"За нито един друг автомобил не бих се върнал. Страшно горд съм, че България има такава кола и съм невероятно щастлив, че ще мога да я карам в състезание", добави той.

Отиваме да караме за публиката и искаме да помогнем за съживяването на клас Макси, каза от своя страна Влъчков. – Няма да гоним някакво конкретно класиране.

Сред конкурентите на Влъчков ще са миналогодишният шампион Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 и лидерът в шампионата Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9.

В отсъствието на Иван в Туринг, битката за победата се очертава да бъде много оспорвана. На линия там са ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Давид Будев от Влъчков Рейсинг също с Хонда Сивик, които ще определят кой ще завърши 2-и за сезона.