Иван Влъчков с Хонда Сивик е шампион в своя клас Туринг за трета поредна година. Пилотът на Дамасцена Алба спечели писта Дракон, 5-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Така Влъчков записа 5-ата си победа от 5 състезания за сезона и кръг преди края е недостижим в своята категория.

Днес на Дракон Иван поведе след старта и бързо натрупа аванс пред Косьо Йорданов от Влъчков Рейсинг с  Рено Меган. Последният стартира по-добре от втория от квалификацията Станислав Паришков с Опел Астра.

След това Паришков си върна второто място, но Косьо отново го изпревари и стана 2-и. Паришков пък получи технически проблем и се прибра в бокса. Близо зад Йорданов обаче беше Стоян Апостолов (Хонда Сивик). Ветеранът се възползва от грешка на Косьо в последната обиколка и го изпревари за 2-ото място.

Състезанието не завърши Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик, който спря заради технически проблем след средата на дистанцията.

„Целта беше да си осигурим титлата преди последния кръг и успяхме, заяви Влъчков. – Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за подкрепата през целия сезон и специално на Николай Мончев, Кирил Палазов от Drag Power и Волен Василев, който отговаря за настройките на колата.

В последния кръг от шампионата, който ще са проведе на 10-11 ноември на пистата Серес в Гърция, Влъчков ще кара за първи път в серия Макси с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов.