Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от втора позиция в серия Туринг във 2-ия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут - Писта Енеос. Надпреварата се провежда на трасето Дракон край Пловдив. 

И в двете тренировки днес по-бърз от Иван бе Димитър Кондев от Green Fox Motorsport с Рено Клио. В първата той постигна 1:05.045 мин и изпревари Влъчков с близо 0.3 сек. Във втората Иван, който се състезава за АСК Дамасцена-Казанлък, подобри значително постижението си и слезе до 1:04.580 мин. Кондев обаче бе още по-бърз и надмина този резултат с едва 0.057 сек.

От втора редица ще потеглят Косю Йорданов (Green Fox Motorsport, Рено Меган) и Стоил Неков (АСК Елена Тийм, Хонда Сивик). Топ 5 допълва председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с ВАЗ 2105, а 6-и е дебютантът в класа Кристиян Христов. С Хонда Сивик от Ефко Рейсинг Казанлък. 

Другият пилот на АСК Дамасцена-Казанлък Кольо Карастоянов с Хонда Сивик имаше проблем с мотора и не карa във втората сесия. Не е ясно дали той ще успее да стартира утре в състезанието. 

- Конкуренцията е много силна, но ще се боря за първото място утре, заяви Влъчков. - Има още неразкрит потенциал от колата. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата, както и на новия ни спонсор HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам.