Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия Туринг. Това се случи на Писта Русе, където се състоя 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. 

В първите два старта пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Сега обаче Иван спечели убедително състезанието, в което води от старта до финала.

Влъчков успя да запази лидерството след старта, въпреки че вторият Димитър Кондев с Рено Клио потегли по-добре. Трети бе Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от Илия Бояджиев с ВАЗ 2105, който изпревари Станислав Паришков (Опел Кадет). 

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред, а Паришков си върна 4-ото място след оспорвана битка с председателя на АСК Стара Загора. В последната обиколка Кондев изглежда получи технически проблем и бе изпреварен от Неков за 2-ото място. Още в първата обиколка отпадна Стоян Апостолов. 

Така Влъчков записа първи успех за сезона, с който се върна в битката за титлата. Иван записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка за 1:25.50 мин, която бе по-добра дори от вчерашната му квалификационна. Следващият кръг от шампионата ще е Писта София на 18-19 септември. 

"Беше много важно да спечеля тук, след като не завърших в първите 2 кръга. В началото не бе лесно, защото Кондев стартира отлично и трябваше да се защитавам", коментира след успеха Влъчков.