Иван Влъчков ще стартира от първа позиция в серия Туринг на Писта Русе, където този уикенд се провежда 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. 

В първите два старта пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Затова сега той е максимално амбициран да вземе първа победа за сезона.

Със своята ремонтирана и минала реглажи на преден и заден мост Хонда Сивик, 5-кратният шампион в дисциплината спечели и двете квалификации днес. В първата той единствен слезе под 1:30 мин за обиколка. Във втората Влъчков даде цялата газ и записа 1:26.213 минута, което другите не можаха да доближат.

Втори на грида ще бъде Димитър Кондев с Рено Клио, който изостана на 1.1 сек от Влъчков. Трети в решетката ще е Стоил Неков от Елена Тим, следван от Станислав Паришков с Опел Кадет. Топ 5 допълва ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

"Целта ни е победата, след като не завърших в първите 2 кръга. Отстранихме проблемите, но конкуренция е все така силна. Благодаря на всички, които ми помагат, както и на механиците за уникално подготвения автомобил", коментира Влъчков.