След края на 6-ия кръг от Hyundai Racing Trophy се появиха съмнения, че колата, с която Васил Жеков спечели надпреварата е била по-бърза от другите автомобили.

Това накара треньорът Петър Гьошев да направи тестове на автомобилите на права отсечка, която показа, че автомобилите са абсолютно еднакви, което показа превъзходството на Жеков в това рали, където той направи сезиозна разлика на втория Геров в последните два етапа на надпреварата в рали "Средна гора". Липсата на екипажите в сервизния парк доведе до дисквалификация на 4-те автомобила на Hyundai, тъй като Сиврийски подаде жалба, че автомобилите не са там и тя беше уважена от спортните комисари.

Ето и какво каза Жеков след спечелването на надпреварата в рали "Средна гора".

"Просто е, професионализъм и това което ме е научил баща ми Павел Жеков и академията му, техника, пилотска техника. Първият ден бях доста смел, но имах удар, което много ме събори и карах две отсечки с крива гума", заяви победителят Васил Жеков след успеха си и с какво е успял да надделее над конкурентите си.

"Във втория ден успях да направя невероятни времена в последните две отсечки, мисля, че беше с около 14 секунди и успях да спечеля, с мъжество", добави той.

"Ние обучаваме навигатори, аз съм я обулим перфектно, тя е изключителна жена и и благодаря за свършената работа, аз направих грешка в един завой, а тя беше перфектна", добави Жеков по повод представянето на навигаторката си Добромира Илиева.