Сезонът във Формула Е приключи с победа на новия шампион Жан-Ерик Верн във второто състезание в Ню Йорк. И тук френска радост, както на Световното по футбол в Русия.

За разлика от събота, в неделя Себастиен Буеми не успя да задържи своята пол позиция, влизайки в първия завой след като шампионът за този сезон Верн го изпревари и не изпусна водачеството през всичките 43 обиколки.

Пет обиколки след старта на състезанието на пистата бяха извадени жълти флагове на цялата писта след като Хосе Мария Лопес счупи задно ляво окачване и спря на пистата. При рязкото намаляване на скоростта имаеше още два инцидента, при които първо Лука Филипи и Антонио Феликс да Коща се докоснаха, а колата на Филипи след това се удари и в Жером Д‘Амборзио.

За втори пореден ден отборът на Течийта трябваше да изтърпи наказание, след като Андре Лотерер получи 10 секунди стон анд го наказание за фал старт. Съотборникът му обаче се размина с наказание за същото нарушение.

При рестарта в десетата обиколка Лотерер веднага влезе да изтърпи своето наказание, а Лукас ди Граси се справи с Буеми за втората позиция.

Седем обиколки по-късно и другият пилот на Ауди, Даниел Абт, се справи със Себастиен Буеми, което почти гарантира отборната титла на германския отбор, за което помогна и наказанието на Лотерер.

Уникалните пит стопове във Формула Е отново не разочароваха откъм интрига, но така и не се стигна до размяна на нито една от водещите позиции.

Пет обиколки след стоповете, Буеми използва своя фен бонус и си върна третата позиция от Абт на влизането в завой 11. Радостта в отбора на Рено обаче трая по-малко от 4 обиколки след като Буеми направи грешка на втори завой и позволи на Абт да си върне позицията.

Лотерер, който след наказанието си се върна на 13-та позиция, си проби път до деветото място, което обаче не бе достатъчно за неговия отбор да спечелят отборния шампионат, след като ди Граси и Абт завършиха втори и трети.

Това е първия отбор, различен от Рено, който печели отборната титла във Формула Е, след като французите спечелиха първите три шампионата.

Следващото състезание от Формула Е ще е в началото на петия сезон на 15 декември в столицата на Саудитска Арабия  Рияд, когато състезанията ще са с изцяло нов формат, за който ще научите в отделен материал в Gong.bg.