Кандидатурата на БФАС за членство във ФИА не е била разгледана на последното заседание на Световния съвет на ФИА, потвърдиха от централата. БФАС остана без лиценз от Министерството на спорта у нас през април, а преди това СБА – българската организация, която членува във ФИА, оттегли доверието си от БФАС като спортна власт в автомобилизма у нас. Причината за това е постоянното възпрепятстване на работата на новоизбрания председател Калоян Станчев и неговия УС и блокирането на действията на БФАС с поредица жалби в съда.

След тези промени лиценз от министерството получи Автомобилната федерация на България (АФБ), ръководена от Камен Михайлов, която продължава да полага усилия за нормалното протичане на сезона в автомобилния спорт у нас.

Разглеждането на кандидатурите на нови членове трябва да стане в Световния съвет, за да могат те да стигнат до Общото събрание на международната федерация.

Ето и пълен списък на всички решения на Световния съвет на ФИА от вчера, приети вчера на заседанието му в Париж, ръководен от президента на ФИА Жан Тод.