Лош дебют в НАСКАР записа бившият световен шампион във Формула 1 за 2007 г. - Кими Райконен. Той катастрофира по средата на състезанието и отпадна, въпреки че дотогава се справяше добре. 
 
Финландецът стартира 27-и на „Уоткинс Глен“ и зад волана на Шевроле прогресира сериозно в първите обиколки, след като състезанието започна на мокро, но после пистата започна да изсъхва. 
 
Той стигна дори до 8-ата позиция, но след това се смъкна назад в подреждането след спиране в бокса. В 45-ата обиколка обаче той се оказа замесен в инцидент, при който бе изхвърлен в предпазната стена и нямаше как да продължи. 
 
„Не знам какво се случи. Държах добра линия, въпреки сбутването на много автомобили. В един момент съобщиха за завъртане отпред и тогава всички завиха наляво и бях ударен. Просто нямаше какво да направя. Ударът бе сериозен и китката още ме боли, но всичко ще се оправи. Беше приятно, но за съжаление се оказах на грешното място“ каза 42-годишният Райконен.  
 
Той бе похвален и от шампиона за 2020-а - Чейс Елиът, който завърши 4-и в надпреварата, но това бе достатъчно, за да си осигури титлата от редовния сезон кръг преди началото на плейофите. Кайл Ларсън спечели битката на „Уоткинс Глен“.