Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони все още не е взел окончателно решение дали да остане на поста. Както е известно, 45-годишният специалист загатна след победата над Бразилия в квалификациите за Мондиал 2026 миналия месец, че обмисля да напусне.

"Все още съм треньор на Аржентина, но продължавам да обмислям решението си. След мача с Бразилия казах, че сега е момент за размисъл и все още съм в тази ситуация. Спокойно мисля как ще върви всичко, дали си струва да подновя договора си или не. Играчите се представят много добре и имат нужда от треньор с желание и енергия, които да отговарят на тяхното ниво", каза Скалони, цитиран от TyC Sports .

Gulliver/GettyImages
36 снимки

"Отношенията ми с президента Тапия винаги са били идеални. Трябва да мислим какво е най-добро за отбора. Говорих с Меси след мача с Бразилия, той е капитан и имам страхотни отношения с него", каза още Скалони.

Под ръководството на 45-годишния Скалони аржентинският национален отбор стана световен шампион през 2022 г. в Катар и победител в Копа Америка през 2021 година. / БТА