Селекционерът на Италия Роберто Манчини говори преди събирането на националния отбор в края на месец януари за подготовка за плейофите за световното първенство, които ще се проведат през март. Треньорът е оптимист за шансовете на тима му за класиране, въпреки че евентуално ще има сблъсък срещу Португалия.

"На нас остава да извадим кестените от огъня, но това, което направихме през лятото, не е случайно. Можем и трябва да вярваме. Ще дадем всичко. Жоржиньо? Вкара две дузпи срещу Астън Вила, има шест гола от наказателни удари след мача с Швейцария. Не съм му ядосан. Точно той ни класира на финала в мача с Испания. Възможно е да спечелим световното първенство и да го направим с негов гол от дузпа, кой знае", каза Манчини пред SportWeek.

"Снимката на 2021 година за мен е тази след финала на европейското първенство с Англия, на която сме всички заедно. Въпреки че реално липсваха няколко човека, защото когато казвам "благодаря", то е за 50-60 футболисти, които помогнаха да спечелим европейската титла от квалификациите нататък", завърши Манчини.