Звездата на Пари Сен Жермен и на бразилския национален отбор – Неймар, намекна, че може и да участва на следващото Световно първенство през 2026-а година. Той разкри, че неговата голяма мечта е да вдигне трофея с представителния тим на родината си.

В навечерието на миналогодишния Мондиал 2022 в Катар 31-годишният нападател  заяви, че той може да се окаже последен в неговата кариера, а впоследствие той трябваше да преживее огромното разочарование от отпадането на „Селесао“ на четвъртфиналите след загуба с дузпи от Хърватия. Непосредствено след елиминацията на Бразилия Неймар не даде никаква гаранция за бъдещето си в националния отбор, тъй като е останал „психологически сринат“. Два месеца по-късно изглежда футболистът е преодолял голямото разочарование и остави отворена вратата за участие на Мондиал 2026, който ще се състои в САЩ, Мексико и Канада.

60 снимки

„Ще мисля година за година и ще видим какво ще стане. Разбира се, имам една много голяма мечта - да спечеля Световната купа с отбора на Бразилия“, разкри Неймар пред аржентинския спортен канал TNT Sports.

Нападателят допълни, че се е вдъхновил от успеха на съотборника си в Пари Сен Жермен Лионел Меси, който триумфира с Аржентина в Катар.

100 снимки

„Лео винаги е бил вдъхновение за мен. Помагал ми е и ме е насърчавал. Като го виждам да печели титли на 34 години, аз също се мотивирам и мисля, че мога да го направя“, коментира бразилецът.

Когато започне следващото Световно първенство по футбол през 2026-а година, Неймар ще бъде на 34 години. Футболистът е част от националния отбор на „Селесао“ за Световната купа през 2014, 2018 и 2022 година, като през 2014-та печели бронзовата обувка и е включен в идеалния отбор на турнира, на който домакин беше Бразилия.