Капитанът на Аржентина - Лионел Меси заяви, че не е сигурен за участието си на следващото Световно първенство, което ще се проведе съвместно в САЩ, Мексико и Канада през 2026-а година, когато ще бъде на 39 години.

„Не знам дали ще стигна до там. Все още не мисля за това, защото е далеч“, каза той пред аржентинската медия Мигел Гарадос в интервю, излъчено в YouTube.

Засега Меси заяви, че е съсредоточен върху турнира Копа Америка през 2024-а година, чийто домакин ще бъдат САЩ.

„След Копа Америка ще видим, ще зависи от това как ще се чувствам. Остават още три години“, продължи аржентинецът.

В интервюто той отново изрази разочарованието си от това, че не е получил достатъчно „признание“ в бившия си френски клуб „Пари Сен Жермен, след като вдигна Световната купа в Катар. Той твърди, че е единственият от аржентинските си съотборници, „който не е получил никакво признание“ от своя клуб.

„Не беше това, което очаквах, но винаги съм казвал, че нещата се случват с причина“, каза Меси за годините си в Париж, добавяйки, че „не е бил добре там“.

Седемкратният носител на „Златната топка“ многократно беше заявявал, че не е щастлив в ПСЖ, преди да се премести във Флорида, за да играе за Интер Маями в Мейджър лийг сокър. 36-годишният аржентинец в момента е изиграл 12 мача за „чаплите“ във всички турнири, в които е отбелязал 11 гола и е направил 5 асистенции. С отбора спечели Купата на Лигата.