Мейсън Маунт заяви, че е специално чувство да бъде номиниран за „Златната топка“, но настоя, че има още какво да показва от себе си. Маунт е редовен титуляр за Челси през последните два сезона и игра важна роля за клуба по пътя към трофея в Шампионската лига през май тази година. Възпитаникът на академията на Челси се превърна в основен футболист и за Гарет Саутгейт в състава на Англия. 19-ката на „сините“ беше ключов играч за „Трите лъва“ по време на Европейското първенство, където те достигнаха финала на надпреварата.
Атакуващият полузащитник бе включен в списъка с 30 човека за "Златната топка" в петък, заедно със суперзвезди като Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе и Роберт Левандовски. Още четирима негови съотборници от лондонския клуб бяха включени в този списък на 30-те най-добри футболисти. Това са Н'Голо Канте, Жоржиньо, Сесар Аспиликуета и Ромелу Лукаку.

 

22-годишният офанзивен футболист остана много доволен от номинацията, дължаща се според него на упоритата му работа и отдаденост в спорта.
„Да, беше специално, мисля, че разбрах точно по същото време като всички останали. Да бъда заедно с тези имена...това е мечта. През всичките години работих усилено и както виждате, сега това ми се отплати по някакъв начин. Това обаче е само началото и аз не трябва да спирам“, завърши щастливият Маун