Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще пропусне гостуването на германския национален отбор в Армения на 14 ноември в последния двубой от група "J" на световните квалификации. Ройс записа гол и две асистенции при победата над Лихтенщайн с 9:0 в четвъртък вечер, като игра пълни 90 минути.

От местната футболна федерация потвърдиха, че той няма да пътува за Армения, а причината е превантивна, за да се избегне пренатоварване на 32-годишния футболист. Марко Ройс ще се завърне Дортмунд, където ще тренира с клубния си отбор Борусия за подновяването на срещите от Бундеслигата. "Жълто-черните" приемат Щутгарт на 20 ноември в мач от 12-ия кръг на шампионата.

БГНЕС
42 снимки

Борусия Дормунд е на второ място във временното класиране в Германия с 24 точки, с четири по-малко от лидера Байерн Мюнхен.

Капитанът на националния отбор на Германия – Мануел Нойер, също ще пропусне последния мач от световните квалификации срещу Армения. Вратарят няма да пътува за Ереван. Стражът не е контузен, но селекционерът Ханзи Флик е решил да му даде почивка