Селекционерът с когото Италия взе световната тилта през 2006 година – Марчело Липи заяви след снощното равенство на „адзурите“ на стадион Олимпико, че все още вярва, че хората на Манчини ще стигнат до Мондиала в Катар без бараж.

„Разбира се, аз съм уверен. Ясно е, че победата би била по-добрия вариант. Това е спокойна и интелигентна група, включително треньорът. Те знаят много добре, че така или иначе крайният резултат трябва и ще бъде постигнат”, заяви Липи.

 


Жоржиньо пропусна третата си поредна дузпа за „Скуадра адзура“ и легендарния наставник бе попитан дали той би избрал роденият в Бразилия полузащитник, за да изпълни точно този наказателен удар при тези обстоятелства.

„Решавал съм кой да изпълнява дузпа три пъти в кариерата ми в подобни ситуации от голямо значение. Два пъти мина добре, един път зле“, бе отговорът на опитният италианец.

 

Марчело Липи допълни изказването си, като каза, че дузпата вчера не трябва да бъде пречка играча на английския Челси да получи Златната топка.

„Въпреки грешката от дузпата вчера, бих я дал на Жоржиньо. Той е спечелил всичко и когато някой спечели всичко, правилно е той да получи това признание“, завърши бившият наставник на Ювентус и италианския национален отбор.